PREPARATY POPRAWIAJĄCE SMAK I BARWĘ
Nr art. |
Nazwa asortymentu Opakowanie |
Zastosowanie, przeznaczenie |
Dozowanie |
3003 3103 |
FIT GL plus 1kg 10kg |
Preparat wzmacniający smak do wszystkich wyrobów mięsnych, konserw, sosów. Skład: glutaminian, aromaty przypraw, dekstroza. |
0,5-1g/kg |
1303 1403 |
FIT GL 1kg 10kg |
Preparat stabilizujący i wzmacniający smak do wszystkich wyrobów mięsnych, konserw, sosów. Skład: glutaminian, aromaty przypraw, dekstroza. |
1-2g/kg |
3203 3303 |
FIT GL do Drobiu 1kg 10kg |
Preparat wzmacniający smak z przeznaczeniem do wyrobów z mięsa drobiowego. Skład: glutaminian sodu, aromaty przypraw, dekstroza. |
2-3g/kg |
1603 |
OPTI FIT DL
25kg |
Mieszanina wielocukrów z przeznaczeniem do wędlin parzonych, stabilizująca, wybarwienie, poprawiająca smak i konsystencję. Skład: kombinacja wielocukrów i aromaty przypraw. |
3-5g/kg |
1503 |
OPTI FIT
25kg |
Kombinacja wielocukrów poprawiająca smak, wybarwienie, konsystencję wyrobów parzonych. Skład: laktoza, dekstroza, hydrolizat białka zwierzęcego. |
5-7g/kg Do solanki 25g/kg |
2703 |
DEXTRO FIT
25kg |
Mieszanina wielocukrów z przeznaczeniem do solanek nastrzykowych. Zdecydowanie poprawia smak, barwę oraz konsystencję wyrobów. Skład: syrop glukozowy, cukier mleka, dekstroza, hydrolizat białka zwierzęcego, aromaty przypraw. |
10-20g/litr solanki |
2803 2903 |
ZITRO FIX 1kg 25kg |
Preparat z przeznaczeniem do kiełbas drobiowych, mający znaczny wpływ na poprawę smaku, zapachu i barwę wyrobów. Skład: aromaty przypraw, wielocukry. |
5-10g/kg |
1703 |
Sól wędzarnicza 25kg |
Przetworzone aromaty przypraw, sól. |
|
0903 1003 |
KOLOR FIT 1kg 10kg |
Uniwersalny środek wspomagający wybarwienie, do wszystkich wyrobów mięsnych. Nie mieszać z peklosolą. Skład: kwas(L)askorbinowy, dekstroza, askorbinian sodu. |
2-3g/kg |