PREPARATY POPRAWIAJĄCE SMAK I BARWĘ

 

Nr art.

Nazwa asortymentu

Opakowanie

Zastosowanie, przeznaczenie

Dozowanie

 

3003

3103

FIT GL plus

1kg

10kg

Preparat wzmacniający smak do wszystkich wyrobów mięsnych, konserw, sosów.

Skład: glutaminian, aromaty przypraw, dekstroza.

0,5-1g/kg

 

1303

1403

FIT GL

1kg

10kg

Preparat stabilizujący i wzmacniający smak

do wszystkich wyrobów mięsnych, konserw, sosów.

Skład: glutaminian, aromaty przypraw, dekstroza.

1-2g/kg

 

3203

3303

FIT GL do Drobiu

1kg

10kg

Preparat wzmacniający smak z przeznaczeniem do wyrobów z mięsa drobiowego.

Skład: glutaminian sodu, aromaty przypraw, dekstroza.

2-3g/kg

 

 

1603

OPTI FIT DL

 

25kg

Mieszanina wielocukrów z przeznaczeniem

do wędlin parzonych, stabilizująca, wybarwienie, poprawiająca smak i konsystencję.

Skład: kombinacja wielocukrów i aromaty przypraw.

3-5g/kg

 

 

1503

OPTI FIT

 

25kg

Kombinacja wielocukrów poprawiająca smak, wybarwienie, konsystencję wyrobów parzonych.

Skład: laktoza, dekstroza, hydrolizat białka zwierzęcego.

5-7g/kg

Do solanki 25g/kg

 

 

 

2703

DEXTRO FIT

 

 

25kg

Mieszanina wielocukrów z przeznaczeniem

do solanek nastrzykowych. Zdecydowanie poprawia smak, barwę oraz konsystencję wyrobów.

Skład: syrop glukozowy, cukier mleka, dekstroza, hydrolizat białka zwierzęcego, aromaty przypraw.

10-20g/litr solanki

 

2803

2903

ZITRO FIX

1kg

25kg

Preparat z przeznaczeniem do kiełbas drobiowych, mający znaczny wpływ na poprawę smaku, zapachu i barwę wyrobów.

Skład: aromaty przypraw, wielocukry.

5-10g/kg

 

1703

Sól wędzarnicza

25kg

 

Przetworzone aromaty przypraw, sól.

 

 

0903

1003

KOLOR FIT

1kg

10kg

Uniwersalny środek wspomagający wybarwienie, do wszystkich wyrobów mięsnych.

Nie mieszać z peklosolą.

Skład: kwas(L)askorbinowy, dekstroza, askorbinian sodu.

2-3g/kg