J A K O Ś Ć   W   D O B R Y M   S M A K U !  
WITAMY NA NASZEJ STRONIE !!!

         Znajdujesz się w dziale:

« Nasze propozycje »
  Język polski   Język ukraiński   Język angielski    Język niemiecki

  Proszę wybrać wersję językową  


Masz do nas pytanie?

  Napisz!



              ≡ O Firmie

              ≡ Oferta handlowa

              ≡ Cennik

              ≡ Nasze propozycje

              ≡ Lokalizacja

              ≡ Kontakt





Strona zoptymalizowana
dla przeglądarki IE 5.5+
800x600 lub 1024x768


Schab faszerowany


Składniki:

Schab b/kości100,00 kg
Farsz - kiełbasa wiejska 20,00 kg
Posypka dekoracyjna II (nr art. 1071)0,50 kg
Solanka nastrzykowa 50,00 kg

Skład solanki:

Preparat nastrzykowy FIT HAM 5 (nr art. 1803)6,50 kg
Peklosól5,60 kg
Woda/lód90,00 kg
Razem100,00 kg

Skład farszu:

Wp IIa70,00 kg Ø 6
Wp IIb30,00 kg Ø 5
Woda/lód25,00 kg
Przyprawa do kiełbasy wiejskiej (nr art. 1463)1,00 kg
Kuter fit (nr art. 2203)0,65 kg

   Schab nastrzyknąć do przyrostu 50%.
Masować 3h (4-6 obr./min., praca ciągła). Następnie długim nożem wykonać otwór wzdłuż schabu, do którego za pomocą nadziewarki wprowadzić   farsz .  Tak  przygotowany  schab  zawinąć  w  folię
i umieścić w foremkach lub na blachach. Parzyć do 750C wewnątrz. Odwinąć z folii, posypać posypką dekoracyjną  i  zapiekać w  temp. 100-1200C do uzyskania lekko brązowego koloru .  Studzić  zimnym powietrzem. Opakować w/g możliwości zakładu.

FITPOL  2006 ©